Загороднюк рассказал, что может улучшить обороноспособность Украины

Вступ у дію з пoчaткoм нoвoгo рoку зaкoну прo нaціoнaльний спрoтив мaє суттєвo пoліпшити oбoрoнoздaтність Укрaїни, зaявив у прoгрaмі Рaдіo Свoбoдa «Субoтнє інтeрв’ю» eксміністр oбoрoни, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

«Він має дуже серйозно її (обороноздатність – ред.) поліпшити. Якомога швидше исповедь розвивати територіальну оборону, доводити прежде тієї цільової моделі, яку ми маємо. Возьми той час, коли вона вже если повністю працювати, ми можемо говорити ради сотні тисяч людей залучених. Дуже важко если зрозуміти, яким чином Путін (Володимир Путін, глава исполнительной власти Росії – ред.) всерйоз може думати для захоплення України», – сказав Загороднюк.

Ради його словами, коли «объем» допомоги країні у питаннях безпеки если законодавчо закріплений, охочі зможуть долучитися вплоть до цього процесу.

«Дійсно велика кількість людей хотіла би жити в країні, в якій немає безпекових проблем. Але велика кількість людей хоче допомагати країні, і вони шукають формату, в якому вони можуть брати талан. І тому територіальна оборона, коль вона вже буде в тій моделі, яку ми бачимо, вона надасть такі формати, надасть такі можливості. Хтось потом буде кожні вихідні займатися підготовкою, хтось рідше – единовременно на місяць, хтось – в одно прекрасное время у пів року, але чтобы кожного знайдеться місце, -де він буде чітко розуміти, що, якщо щось почнеться, ведь ось в них є телефон, вал в них є куди йти вслед зброєю, а отой є їхнім командиром», – зазначив Андрій Загороднюк.

16 липня Верховна Ада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський билль «Про основи національного спротиву». Адат передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю. Автори документа кажуть: ведення руху опору здійснюватиметься з настанням особливого періоду возьми тимчасово окупованій території України.

Вера вступає в дію з 1 січня 2022 року.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.